Скандална симбиоза: Руската посланичка се появи зад Румен Радев на Съединението в Пловдив

Руската посланичка Елеонора Митрофанова се появи изненадващо снощи на кулминацията на тържествата за Съединението в Пловдив. Тя стоеше сред почетните гости, много близко до президента Радев. Не е ясно по чия покана се е озовала там – на президента Радев или на кмета на Пловдив Здравко Димитров, но заемаше централно място.

Присъствието й там буди негодувание по две причини – Русия е била против Съединението през 1885 г., а сега държавата, която представлява Митрофанова, обяви още в началото на войната с Украйна България като вражеска. Това обстоятелство очевидно не притесни останалите почетни гости. Там бяха също главният прокурор Иван Гешев и президентът Петър Стоянов. На част от телевизионните кадри се вижда, че до нея стои Румен Петков. На тържествата в Пловдив вчера бяха произнесени особени речи. Пловдивският митрополит Николай, известен и като митрополита с „Ролекса“, който даде наскоро неканоничното звание архонт на местния бизнесмен и почетен консул на Русия у нас Георги Гергов, използва празника, за да обяви образованието, получено на Запад, като вредно, правейки препратка към Гаврил Кръстевич като неподдал се на „вредното западно влияние“, независимо, че е учил право в Париж. А в словото си президентът Радев не спомена вредната историческа роля на Русия нито за Съединението, нито сега.

По-рано посолството на Русия у нас, за разлика от останалите дипломатически представителства, предпочете вместо да честити празника на България, да публикува гневен пост във Фейсбук за посегателство на паметника на съветската армия. Съобщението, както и други досега, бе написано на лош български.

1 thoughts on “Скандална симбиоза: Руската посланичка се появи зад Румен Радев на Съединението в Пловдив

  1. Какво му стана на Президента, в началото го харесвах и даже гласувах за него. През втория си мандат прави само глупости. От ден първи заръба правителството на Петков , уж да показвал грешките му. Така му ги показа, че събори правителството. Явно Борисов и Митрофанова го държат с нещо, за да направи такъв обрат. Но всъщност като размисля, управлението на България беше от пожарникар и продължава от военен. Много е тъжно .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *