Харемът оредява: “ Ангелите на Бойко“ над 40 лета напускат политиката

Харемът в ГЕРБ оредява – емблематични гербаджийки, нарочени за „ангелите на Бойко“, напускат политиката! Бойко Борисов винаги е залагал на дамски фигури в предизборните листи на ГЕРБ и дълги години бе обграден с представителки на нежния пол на ключови позиции в управлението на страната.

На предстоящите избори обаче част от „амазонките“ му няма да се борят за депутатски места и предпочетоха да се отдадат на семейните си роли на майки и съпруги, сипе хвалби „Ретро“.

Изненадващо едно от знаковите лица на ГЕРБ – Николина Ангелкова, обяви, че няма да участва в изборите на 2 октомври. Бившата министърка на туризма съобщи, че ще насочи усилията си в подпомагането на партията в международните дейности и ще се фокусира върху привличането на нови чуждестранни инвеститори в страната…

Тя не пропусна да благодари на Бойко Борисов за доверието и предоставената възможност и пожела успех на колегите си, с които продължава да бъде в топли отношения.

Икономистката беше на важни постове във властта, като два пъти бе министър на туризма, веднъж на транспорта, а известно време изкара и като зам.-министър на регионалното развитие.

Всъщност, достоверен източник разкри, че Ангелкова е отпаднала от листите не по свое желание, а заради близостта си до семейството на Даниел Лорер, който заедно със съпругата си Виолета е кумувал на сватбата на тунингованата крумовградчанка.

Едновременно с Ангелкова от борбата за депутатско място се отказа и пловдивчанката Дани Каназирева. 43-годишната адвокатка, спрягана като част от харема „Мата Хари“, сподели, че ще работи отсега за местните избори и ще навакса пропуснатите моменти със семейството си.

Иначе юристката е омъжена за бизнесмена Тодор Каназирев, с когото живеят заедно в Пловдив и имат син.

В листите на ГЕРБ не присъства името и на друга знакова дама от редиците на Бойко Борисов – Менда Стоянова. Дългогодишната ковчежничка на парламента, която тази година навърши 66, е готова за ролята на баба и се радва на уюта на дома си в Пловдив. Стоянова тежко преживя скандала с „фалшивия й арест“ в нощта, в която незаконно бяха задържани Бойко Борисов, пиарката му Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов.

Стоянова разбрала, че е арестувана от телевизора, докато стояла вкъщи. Шокът й бил толкова голям, че седмици наред не могла да успокои кръвното си налягане. Здравето била една от причините да си вземе политическа ваканция и да обърне повече внимание на съпруга си Георги и двете им деца. Според източника ни обаче, Менда е отлюспена заради съмнения, че е пропяла за милиардните далавери по времето на Бойко.

Без водаческо място в предизборна листа пак се оказа и Ивелина Василева. Бившата министърка на околната среда и водите традиционно повеждаше надпреварата в Бургас. Тя не е оповестила публично какви са причините за отсъствието й, но от 2021 г. насам политиката не й е приоритетно занимание.

Към медицината след благ престой във властта се върна Даниела Дариткова, която бе шефка на ПГ на ГЕРБ преди Десислава Атанасова. Лекарката има над 3400 пациенти в Смолян. Дори когато бе в парламента, не спираше да преглежда в кабинета си в 4 дни от седмицата, а в останалото време държеше контакт с пациентите си по телефона.

Освен на професията, в последно време се е отдала и на градинарството – любимото й хоби. С мъжа й Никола Проданов обичат да отглеждат зеленчуци и цветя. Щастливо женени са от дълги години, а първата им среща била в линейка. Даниела е майка на пораснал син Борис, който е тръгнал по нейния път и е наследил професията й, но за момента кариерата му е приоритет и още не я е направил баба.

От 2019 г. насам извън политиката е и Лиляна Павлова. Бившата министьрка на регионалното развитие бе назначена за вицепрезидент и член на Управителния комитет на Европейската инвестиционна банка, заради което се премести да живее в Люксембург.

44-годишната Павлова е в очакване на второ дете, но не от съпруга си Пламен, с когото се развела още преди 3 години, а от строителния бос Парашкев Кръстев.

Лиляна вече има една дъщеря. София е на 15 години и откакто майка й прие европейския пост, се премести да учи в Люксембург.

В армията на Бойко Борисов и на предстоящите избори обаче остават остриетата му ПКП Цвета Караянчева, Десислава Атанасова, Десислава Танева, Петя Аврамова, Деница Сачева, Екатерина Захариева, Ирена Димова и Теменужа Петкова – все водачи на листи.

Има и две сравнително нови попълнения – милионерката Росица Кирова, която първо бе в ИТН, но впоследствие пристана на ГЕРБ, както и 36-годишната Десислава Трифонова, бивша любовница на Владислав Горанов. Типична „калинка“, изритана от Агенцията за инвестиции, където бе със заплата от 38 000 лева на месец, Трифонова е начело на листата в Пловдивска област.

1 thoughts on “Харемът оредява: “ Ангелите на Бойко“ над 40 лета напускат политиката

  1. По-вечето от информацията за противниците на Промяната са известни и никога няма да бъдат опростени на опрастаченине гербаджии. Истински се възмущавам от всичките им гадни приоми и лъжи с които заливат България. Не разбирам защо постоянно ги канят и излъчват по всички медии, за толкова години на всички ни е ясно какво могат да измислят и направят – само гадости и лъжи. Българи, не се съмнявам, че ще проявим интелект и разум и ще се освободим от 12 годишното зло Борисов. Момента е на изборите да покажем че даваме пълното си доверие си на Продължаваме промяната. Успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *