ВНИМАНИЕ! Готви се огромна измама: Весела Лечева се кани да прехвърли апетитен имот от ММС в Национална Спортна База с цел евтина и лесна продажба.

Скандалите около спортния министър в служебното правителство Весела Лечева продължават с пълна сила. Поредната планирана и добре позната схема, след брутално и мутренско лобиране, е стрелбищният комплекс в Гео Милев да бъде прехвърлен към „Национална спорта база“ (НСБ), а след това продаден на безценица.

Служители в ММС са възмутени от грозната схема и мутренския натиск от страна Лечева , която иска прехвърлянето на имота от активите на ММС към НСБ да стане максимално бързо, за да може да бъде продадено на подходящите хора.

Това обаче, съвсем не се случва за първи път под ръководството на Весела Лечева. Бившата спортистка има сериозен опит в заграбването на апетитни имоти и вече е инсталирала троянските си коне в системата, които да извършат грабежа.

Припомняме, че през 2009 г., Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС) продаде тайно зала „Универсиада“. Точно по това време начело на ДАМС е Весела Лечева. Обектът, за който години преди това се правеха опити да мине в частни ръце, с нейна помощ, стана притежание на частната фирма „Велдер Билд“.

Тогава от ДАМС, индиректно самата Лечева, в прав текст призна, че са се оказали некадърни да я управляват и по тази причина я харизват на тогавашния си частен партньор срещу 9.5 млн. лв. Естествено, “признанието” беше само за замазване на очите и като фалшив аргумент, за да бъде продаден и заграбен държавен имот.

С мисията да съобщи по-деликатно новината за подаръка от Лечева през 2009 г., беше натоварен Данаил Димов, изпълнителен директор на „Национална спортна база“ ЕАД. Димов дори се опита да внуши, че сделката всъщност е голяма далавера за държавата, тъй като акциите били изкупени по 2.58 лв. при номинал от 1 лв. Обектите не били предложени в публична продажба, тъй като книжата били винкулирани и акционерите от „Велдер“ имали право да ги купят първи. Той се оправда и с това, че „Национална спортна база“ ЕАД е била притисната от невъзможността да обслужи кредит към Корпоративна търговска банка от 2 млн. лв., теглен през 2005 г. при скандалната сделка със закупуване на 20 декара парцел на територията на „Универсиада“. За сравнение ще посочим, че в района на 4-и км през 2009 година голата земя върви към 2 млн. евро декара.

ВНИМАНИЕ!!!
В този момент лицето Данаил Димов отново е част от НСБ, назначен именно от настоящия служебен министър на спорта Весела Лечева. Защо ли???

Точно същото – по познатата вече схема и с обичайните заподозрени, Лечева сега се е прицелила в стрелбищния комплекс в “Гео Милев”.

По тази логика не е изключено хората на Весела Лечева да предложат да продадат националния стадион „Васил Левски“, за да ремонтират с парите стадион „Септември“ например. Срам и позор за мултимилионерката Лечева, която очевидно е тотално зависима от задкулисието в България.

Кои са калинките на бившия шеф на НСБ – Пламен Манолов, имплантирани от Весела Лечева преди две седмици?

Данаил Димовверен приятел на сем. Лечеви и личен адвокат на вече покойния Манол Велев. По време на управлението на Весела Лечева на ДАМС, Димов е бил ИД на НСБ, в чийто капитал беше зала Универсиада, която впоследствие беше продадена незаконно и неизгодно за НСБ, чрез умели юридически хватки. Това е единственият продаден обект от активите на НСБ, която е в забранителния списък на Агенция за Приватизация.

Данаил Димов – член на УС на НСБ

Светослав Русинов бивш юрист на НСБ, с втори трудов договор в Академика 2011 на 2 часа и трети в ССИ пак на 2 часа. Винаги е бил изпълнител, не е управлявал нито 1 човек, а сега му се поверяват 300 човека. Верен човек на Пламен Манолов. Освободен е заради изнасяне на документи от НСБ, няма собствено мнение, типичен слуга.

Светослав Русинов – бивш юрист на НСБ, уволнен заради изнасяне на документи от НСБ

Виктор Антонов Попов (член на УС на НСБ) – той е син на предишен член на СД на НСБ – Антон Попов, близък приятел и съратник на Весела Лечева по времето, когато тя е била председател на ДАМС. Антон Попов е и бивш зам. ИД на БФС и сив кардинал там.

Изненадващо е колко бързо след встъпването си в длъжност, Лечева вече разпарчетоса целия спорт и завъртя познатите си схеми и измами. Интересно е какво би направила за по-дълго време, сигурно всички държавни имоти ще отидат в частни ръце.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *