Пълно падение! Весела Лечева поруга българското знаме, а апологет на Бойко и Пеевски й диктува в ухото!

Весела Лечева допусна най-големия си грях като министър на спорта, след като погази българското знаме, а с това и паметта на стотици хиляди загинали в името на родината.
Обидното поведение на Лечева стана факт в зала „Раковски“, където тя бе на посещение и позира, за да се снима с грациите, но понеже трибагреника беше по-голям, тя прецени, че ще стъпи на него, за да го опъне по-добре.

Какво обаче можем да очакваме от човек, който е инструктиран от апологет на Пеевски какво да прави? 

Весела Лечева и нейната делегация в зала „Раковски“ бяха водени от Миляна Велева, която в последно време подсказва в ухото на спортния министър в служебното правителство и го съпровожда навсякъде, отбелязват наблюдателни граждани и служители от ММС.

Миляна Велева

В миналото, Велева е работила като шеф на новините и във финансираната от фалиралата КТБ телевизия ТВ7, както и Канал 3, свързван със собственика на медии и депутат от ДПС Делян Пеевски. Работила е и като изпълнителен продуцент на спортната Ринг ТВ (част от Би Ти Ви Медия груп). Кариерата ѝ започва в БНТ. Самата Миляна Велева е считана за близък човек на Пеевски. Тя е сестра на вицепремиера от кабинета „Орешарски“ Зинаида Златанова.

Името на Велева нашумя особено силно, след като миналото лято в социалните мрежи изтече имейл, за който се твърди, че изпратен от нея до екипа на телевизията. Мейлът дава насоки как журналистите да бъдат по-благосклонни към грешките на управляващите и силно критични към опонентите им от БСП и Демократична България.

От репортажите трябвало да се изрежат въпросите на bTV, 7/8 ТВ и Свободна Европа (известни като критици на властта), а президентът да се отразява кратко и без конкретика. Всяко споменаване на издирвания бизнесмен Васил Божков трябвало да започва с изречението – „обвиненият в редица престъпления хазартен бос“, а даренията на Кирил Домусчиев и Делян Пеевски „да се отразяват с необходимото внимание“.

Назначението на Миляна Велева в ММС е показателно за това какви интереси всъщност защитава Весела Лечева.

Сестрата на Зинаида Златанова е била винаги един от ударниците в медиите на Делян Пеевски и Бойко. Припомняме, че ТV 7 и Канал 3 след като бяха използвани по предназначение, с шеф на нюзрума и на двете места Велева бяха пратени в аналите на историята след ,,успешното“ им ръководене от настоящият медиен съветник на Весела Лечева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *