Методи Андреев: Ако не излезем да гласуваме, в тунела ще ни блъсне влак на ГЕРБ, ДПС и ”Възраждане”

Най-успешният български политик, приложил най-полезни за Кремъл политики е Бойко Борисов. Той е дал на Москва най-много. Чак ми става смешно какъв ястреб се извъди. Прилича на Барон Мюнхаузен – говори такива врели-некипели. Пази Боже партия с такъв лидер да спечели и да управлява. Той е абсолютен демагог. Всичко, което казват от ГЕРБ, са огромни лъжи. Ако хората излязат да гласуват, възможно е да има коренна промени ситуацията и да има светлина в тунела. Иначе в тунела може да срещнем влак на ГЕРБ, ДПС и “Възраждане” и той да ни блъсне челно. Това заяви пред ФрогНюз Методи Андреев.

Не трябва да забравяме, че ГЕРБ най-успешно реализира политиката на някогашната БКП и създаде своя номенклатура. В началото на прехода беше изключително трудно да бъде победена БКП, защото номенклатурата й, която бе участвала в различни по мащаб кражби, облагодетелствани от комунистическия режим, продължаваше по инерция да гласува за нея. 

Същото е положението с ГЕРБ. Да не забравяме, че Борисов все пак е бил член на БКП. Като такъв той много добре разбира, че най-сигурният начин е да създадеш прослойка от облагодетелствани хора, участвали в различни по мащаб далавери, да говориш демагогски, да създадеш зависими от твоето управление хора, благодарни на това, че са калинки и с много семпло образование са направили сериозни кариери. Електоратът на ГЕРБ е такъв в голямата си част. Има и гербаджии, които все още вярват, че Борисов е техният лидер и пази държавата от това БСП да не дойде на власт, казва Андреев. 

Запитан защо все още има хора, които откровено продължават да подкрепят ГЕРБ и управлението на Бойко Борисов, за къса памет ли става въпрос, за това че българинът е беден и гладен…, Андреев отговаря категорично, че голяма част от хората са облагодетелствани, калинки… 

„Има и малка част, която смята, че ГЕРБ е дясна партия и това е голямата им заблуда. В една от последните си изяви Борисов казва, че би управлявал с ДПС, с ДБ. Най-важното е, че той за пръв път слага официално ДПС на масата. 

Ако ГЕРБ, ДПС и “Възраждане” имат повече от 121 депутати, ще станем свидетели на т.нар. “експертно правителство” на Доган. 

Тези, които не харесват ГЕРБ, не харесват и нерешителността на предишното правителство. Не са доволни от това, че се затлачиха реформите и в действията си бяха твърде неубедителни. Някои хора останаха разочаровани и голяма част не искат да гласуват, но това е убийствено и мафията ще си създаде благоприятна обстановка за връщане на позициите си, схеми, далавери и по-лошо – България да продължи да се отклонява от своя евроатлантически курс.

Корупцията у нас е създадена и развита по модела на тази в Русия. Корупцията у нас не е просто кражба, а е политическо оръжие на Кремъл за създаване на зависимост на цели политически партии.“

„От „Възраждане“ зоват да излезем от НАТО. И тогава какво? Ще излезем от НАТО, за да станем обект на нападение на Путин ли? Това са национални предатели. Не знам кой им се връзва на акъла. Правим се на обидени, затова дръпнаха. 

Но човек гласува принципно за себе си, за семейството си и своето бъдеще. Вдигне ли се процентът на гласуване, сметките на ГЕРБ няма да излязат. Ако се вдигнат повече хора да гласуват, ГЕРБ ще паднат и при всички случаи ПП може би с малко ще ги изпреварят и НС ще изглежда по съвсем различен начин. Иначе няма за какво да се сърдим.

При това положение ГЕРБ, ДПС и “Възраждане” ще имат възможност в следващия парламент да управляват в “експертно правителство” под ръководството на Доган. Борисов няма да е премиер при всички случаи. Но ще му бъде гарантирано спокойно бъдеще. Няма да се разследват далаверите на ГЕРБ и ще се удари чертата под сметката, ще се отвори нова сметка. Ще започнат всичко отново с други хора. 

Ако хората излязат да гласуват, възможно е да има коренна променяна на ситуацията и да има светлина в тунела. Иначе в тунела може да срещнем влак на ГЕРБ, ДПС и “Възраждане” и той да ни блъсне челно.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *