Президентството и ДПС натискат Радостин Василев да се откаже да бъде председател на спортната комисия

Скандал предшества попълването на парламентарните комисии днес. Спорът се зароди заради това, кой да вземе ръководството на спортната комисия.

„За“ Радостин Василев гласуваха 94 души от „Продължаваме промяната“, БСП и „Демократична България“, а за кандидата на ДПС Халил Летифов „За“ гласуваха 99 – от ГЕРБ и ДПС. Така комисията по спорта остана една от малкото негласувани от депутатите.

„Продължаваме Промяната“ дадоха брифинг, на който обясниха хронологията на събитието и по-притеснителното, че някой друг диктува избора на комисиите:

„Във вторник вечерта след председателски съвет парламентарната група на „Продължаваме промяната“ бе уведомена кои комисии ще бъдат при нас. Една от тези комисии беше комисията по спорт, беше решено аз да бъда председател на комисията.

В сряда сутринта преди началото на заседанието, бях поканен на разговор от едно от основните лица на ДПС и бях помолен да се откажа от председателството, тъй като сега не е удобен момент да съм председател на тази комисия. Попитах каква е причината, отговориха, че е имало обаждане от президентството и от служебния министър на младежта и спорта Весела Лечева, които се възпротивяват в момента и не е добре да се влиза в конфликта, а и на мен такава война не ми трябвала“, обясни още Василев. 

По думите му е бил „поет ангажимент“ от ДПС, но така и не става ясно към кого и какъв точно.

„Само ми беше казано, че 30 г. са приятели с Весела Лечева и няма как да се допусне да бъда председател на комисията по спорт“, каза бившият министър.

„Господин Василев подготвяше сигнал до КПКОНПИ срещу служебния министър Весела Лечева и той бе входиран вчера. Има ли връзка между тези обаждания извън тази сграда и този сигнал, свързан с конфликт на интереси в изключително огромен размер, или тези неща са „случайност“? Към кой и какъв ангажимент извън тази сграда е поел Мустафа Карадайъ?“, попита Кирил Петков от ПП.

На въпрос на журналист, дали от президентството или от служебното правителство са се свързвали с ДПС, за да оказват влияние за спортната комисия, Мустафа Карадайъ се ядоса и отговори заядливо: „Ако Радостин Василев Ви каже, че сте камила, ставате ли камила?“, т.е. внушава, че г-н Василев лъже, но самият Карадайъ не отрича, както и не отрича, че разговор е бил проведен.

Бившият министър на младежта и спорта поведе открита война на мафията и прекрати много порочни практики в министерството. Очевидно това не се хареса, както на тези, които пълнеха чекмеджетата и печелеха милиони от схеми, така и на служебното правителство, което възобновява уволнените от Василев „специалисти“.

Припомняме, че с действията си, Весела Лечева за първи път предизвика протест от работещите в Български спортен тотализатор служители.

Очаквайте подробности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *