Мафията в действие: Пеевски и Домусчиев купуват bTV, за да обслужва задкулисието

Мафията ударно започва да възвръща териториите си в България. След като партийното представителство на корпорациите ГЕРБ и ДПС, е на път да върне хартиената бюлетина, с което да си гарантира победа с фалшифициране на следващите избори, нещо, което безспорно умеят, сега са си поставили за цел, да си осигурят и медийно спокойствие, придобивайки телевизионния гигант bTV.

Според достоверни източници на „Paveto.bg“, Пеевски и Кирил Домусчиеви съжалявали, че са се разделили с медийното си бижу Нова ТВ, чрез което осъществяваха търговия с влияние. Затова, сега решили да се сдобият с конкурентната медия bTV, за да осигурят не само своето спокойствие, но и безгрижие на своя бизнес партньор Борисов, за готвената фалшива победа с хартиени бюлетини. Паралелно с това, ще върви денонощно изпиране на компрометирания образ на Бойко и разбира се, няма да бъдат допускани журналистически разследвания за злоупотребите на хунтата.

„Всички сме в разкрачено положение, в период на безвластие. Няколко лобита се боричкат за влияние, а често журналистите сами се „слагат“ на новите господари с надеждата за кариерно развитие“, обобщава ситуацията дългогодишен служител на телевизията, пожелал анонимност по обясними причини.

В момента, нюзрумът на bTV е под контрола на бизнес лобито около ДПС и ГЕРБ – през шефът на новините Антон Хекимян, обясниха пред медията ни няколко независими един от друг източници.
Именно затова, през последните няколко месеца ясно се забелязва тенденция на обгрижване на представителите на статуквото от ГЕРБ и ДПС, които гостуват в ефира на медията и осъществяват злонамерена и целенасочена атака срещу представителите на ПП.

Новите собственици са се заканили, че ще бъдат уволнени малкото останали „непокорни“ журналисти, като са хвърлили око на знакови фигури, на „звезди“ от ефира, които правят все пак някакви опити да бъдат обективни.

Всичко това се получава, защото в момента притиснатият до стената Хекимян, изпълнявал безпрекословно волята на Делян Пеевски, разкриха медийни експерти.

Дуото милионери Пеевски и Домусчиев, ще играят заедно с американски инвестиционен фонд, каквато е стандартната схема. Предполагаемата цена на сделката варира между 350 и 480 милиона евро.

„Разбира се, Домусчиев и Пеевски няма да купуват за себе си, а за хората над тях. Те са просто касичка“, съобщават посветени.

Разговорите вече били в напреднала фаза, макар че има още детайли за уточняване. За съжаление мафията отново се завръща с пълна сила в България. Въпросът е, ще позволи ли българският народ отново да бъде излъган и поробен?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *