Копейкин, само да ти кажем, че и рублите са от чужбина!

Партия „Възраждане“, чийто лидер е широко известен с прозвището „Копейкин“, предложи налагане на гражданска смърт за всеки, получавал финансиране от чужбина, което дойде малко след като Костадинов изгони представители на определени медии, финансирани от чужди посолства от своя пресконференция.

Законопроект озаглавен „Закон за регистрация на чуждестранните агенти“, внесен от 19 т.нар. възрожденци, предвижда всеки гражданин или „юридически субект“, който през последните пет години е получил от чужбина повече от 1000 лв. годишно на каквото и да е основание, да бъде регистриран като чуждестранен агент. На него ще му бъде забранено да извършва каквато и да е дейност „по оказване на влияние върху всяка част от обществеността в България по отношение на вътрешната и външната политика“ и т.н.

Това, разбира се, е тъпо. Да оставим настрана фактът, че законът е копи-пейст на мракобесния такъв, произведен от слугите на Путин в руската Дума и доближил ситуацията в Русия до тази в Северна Корея.

Извън това всички западни фондации водят стриктен публичен отчет за това къде и за какво е отишло всяко евро, подарено от нейните дарители. За разлика от рублите, които се изливат тайно към подобни на Копейкин проксита, за да прокарват влиянието на Русия в България и по света.

Елеонора Митрофанова например е била дълги години директор в „Россотрудничество“, органът на Руската федерация, под чието прикритие се прокарват руските интереси. Според доклад на американското разузнаване през последните 7 години руските служби през свои фондации са налели тайно повече от 300 милиона долара в различни страни, като са подпомагали партии в страни от Балканите и Азия.

Дали ако подобен закон би бил приет, първите потърпевши от него не биха били именно руски проксита като Копейкин и подобните му в България? Защото нали помните какво каза бившият говорител на кабинета „Петков“ – има едни, дето се продават срещу 4000 лева на месец да прокарват руските интереси. Тайно вярно, но пък колко да е тайно?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *