Руският бизнесмен Евгений Пригожин призна за руска намеса в изборите в САЩ

Свързаният с Кремъл руски бизнесмен и основател на Wagner Group Евгений Пригожин, днес заяви, че се е намесвал в изборите в САЩ и ще продължи да го прави и в бъдеще, което е първото подобно признание от страна на човек, официално посочен от Вашингтон, че оказва влияние върху американската политика, съобщи Ройтерс.

В коментарите, публикувани от пресслужбата на неговата фирма за кетъринг „Конкорд“ в руския еквивалент на Фейсбук – ВКонтакте – Пригожин заяви: „Намесихме се (в американските избори), намесваме се и ще продължим да се намесваме. Внимателно, прецизно, хирургически и по наш собствен начин, както знаем и умеем да го правим.“

Думите му бяха публикувани в навечерието на междинните избори в САЩ в отговор на молба за коментар от страна на руски новинарски сайт.

„По време на нашите прецизни операции ще отстраним наведнъж както двата бъбрека, така и черния дроб“, каза Пригожин, без да даде разяснения за този свой загадъчен коментар.

Пригожин, който често е наричан „готвача на Путин“, тъй като неговата компания за кетъринг работи по договори с Кремъл, официално е обвинен, че спонсорира базирани в Русия „ферми за тролове“, които се опитват да влияят на политиката на САЩ.

Серията от нагли признания на бизнесмена е забележителна предвид геополитическите последици от признанията и факта, че Пригожин преди това е преследвал няколко руски и западни медии за докладване на връзките му с Вагнер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *