След Митева и Каримански напусна потъващия кораб на ИТН

Финансовото лице на “Има такъв народ” – Любомир Каримански, също изпълнил ангажиментите си към партията на Слави Трифонов и явно вече не поддържа отношения със структурите, стана ясно от интервюто му в ефира на Нова телевизия. Какви ангажименти обаче е бил поел, така и не стана ясно, но дебело подчерта, че не е бил член на партията, а е бил избран от гражданската квота. Финансистът дори намекна, че най-вероятно повече няма да се занимава с политика.

Каримански стана известен със скандала около издигната му от ИТН кандидатура за гуверньор на БНБ, но в крайна сметка не беше избран. След неуспеха, който ИТН претърпя на изборите на 02 октомври и след като не успя да влезе в сегашното Народно събрание, Каримански успя да се уреди със сладък пост в служебния кабинет. Той бе назначен за съветник на служебния финансов министър Росица Велкова.

Едно от остриетата на Дългия не виждал пред себе си отново път в политиката. Първо, защото не виждал пред себе си нужните за това предизвикателства. И второ, защото имал нужда да прекрати модела на партийните вождове. Не е ясно дали това е критика към ръководството на “Има такъв народ”, но формацията и Слави Трифонов бяха обвинени във “вождистки подход” на управление.

В четвъртък стана ясно, че и бившият председател на парламента от квотата на ИТН – Ива Митева, напуска партията също напусна редиците на ”Има такъв народ”. Пред NOVA News тя заяви, че е изпълнила ангажимента си към партията на Слави Трифонов и е време да се раздели с формацията. Жалко, че водещата Неделина Анева не я попита какъв точно ангажимент е била поела Митева!

Митева не е била член на партията, но успя да се уреди на ръководен пост – председател на две Народни събрания – 45-ото и 46-ото. Тя обаче не изключи възможността да участва в следващите парламентарни избори. С лаконичното „времето ще покаже“ Митева си остави вратичка за продължаване на политическата си кариера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *