Бойко Рашков: Ще кажа къде са милионите от АМ „Хемус”, имам документи

Бившият вътрешен министър и настоящ депутат от „Продължаваме промяната“ Бойко Рашков обяви в неделя, че е готов да представи документи, които показват, че пари за магистрала „Хемус“ са отивали в партийни каси на ГЕРБ. Коментарът му дойде в отговор на въпрос, че партията на Бойко Борисов го съди за 100 000 лв. за изказване, че пари за автомагистрала „Хемус“ са отивали в партийните каси. „Готов съм да представя документи!“

„Аз не се притеснявам от това. Когато дойде време, съм готов включително и да представя някои документи, в които това е видно.

Не мога да се откажа от това, което съм прочел и това, което съм казал, е че съм възприел тази информация по определен начин. Ще ги изчакам да се налудуват и когато му дойде времето, ще кажа“, обяви той.

„Донякъде е и оперативна информация, която се съдържа в някои материали. Освен това хората са живи и здрави. Има доказателства за доказателства на онези огромни финансови ресурси, които са изтекли към приближени към ГЕРБ фирми.

Парите са стигнали до кухи фирми, оттам до лица, които са ги ползвали не за строеж на АМ „Хемус”, а са закупени скъпоструващи луксозни имоти в София”, каза още бившият вътрешен министър.

Бившият вътрешен министър коментира и искът за 27 000 лв., зареден от Борисов по повод изказване на Рашков, че парите за строеж на „Хемус“ са минали през определена банка, с която Борисов е имал общи фирми.

Рашков посочи, че не е очаквал такава дребнавост от Борисов.

„Изглежда са се поопразнили чекмеджетата и сега ще търси възможност с такива искови молби срещу конкретни лица …“, каза той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *