Отстраниха кмета на Ракитово за конфликт на интереси. Радев и КПКОНПИ все още мълчат за Лечева

Късно снощи приключи заседанието на Общинската избирателна комисия в Ракитово. На него с 6 срещу 4 гласа бе решено кметът Георги Холянов да бъде отстранен от длъжност.

Дотук се стигна след сигнал, подаден преди седмица от Димитър Делиев, според когото градоначалникът е едноличен собственик на три търговски дружества, а именно “Цвета къмпани”, “Кос Хол 1” и “Кос Хол 2”, което по смисъла на закона е нарушение, тъй като кметовете на общини не могат да извършват търговска дейност, да бъдат контрольори, управители и прокуристи на търговски дружества по време на своя мандат. За управител на трите дружества е вписана Сузана Холянова – съпруга на кмета.

Решението на ОИК може да бъде обжалвано. По информация на БНТ то ще бъде атакувано от Холянов в следващите дни.

Припомняме, че Георги Холянов встъпи в длъжност кмет на община Ракитово на 11 юли тази година. До частичния вот тогава се стигна, след като почина предходният кмет на общината Костадин Холянов, който бе баща на настоящия градоначалник.

Предстои Общинският съвет в Ракитово да избере временно изпълняващ длъжността кмет, до провеждането на редовни местни избори в края на следващата година.

Аналогичен е казусът и с Весела Лечева, но към момента няма никакво развитие по случая, както и реакция от страна на президента и служебния му министър Гълъб Донев. Защо ли, се питат гражданите, дали няма политически „чадър“ над служебния министър на ММС Лечева?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *