Задържаха Георги Мараджиев, кмет на ГЕРБ за корупция

Кметът на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив Георги Мараджиев, бе задържан тази сутрин при масирана операция на полицията, а в общината се извършиха обиски от Икономическа полиция.

„Икономическа полиция“ и прокуратура влязоха във фабриката на сина на Мараджиев в Стамболийски и извършват обиск.

По информация на полицията специализираната акция е по линия на Икономическа полиция след проверка на информация за евентуална злоупотреба със средства от европейските фондове. Освен фабриката, са претърсени и още няколко адреса.

„1602 за корупционните престъпления. Не е едно лице, повече са, месеци се работи по този случай. Още от септември се работи с Окръжна прокуратура Пловдив, не е операция от днес за днес. Това е пътят и начинът да се противодейства на корупцията“, заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев след задържането на кмета на Стамболийски.

Освен кмета на Стамболийски, са задържани още няколко души. Разследват се злоупотреба с европейски и обществени средства по проекти. 

Окръжната прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебно производство за извършени нарушения при провеждането на обществени поръчки в Община Стамболийски с кмет Георги Мараджиев от ГЕРБ. Това съобщи за Агенция „Фокус“ окръжният прокурор Ваня Христева.

„Разследването е все още на много ранен етап“, каза Христева, но добави, че „най-общо казано става дума за обществени поръчки“.

Това е пореден арест на Георги Мараджиев. Последният път той беше задържан през пролетта на 2021 г. по сигнал за изборна търговия с гласове.

През 2020 г. Мараджиев обяви, че се отказва от поста си в партията след разследване на бТВ, според което той и семейството му имат пет апартамента в Слънчев бряг.

ГЕРБ обаче реши друго. Дни по-късно изпълнителната комисия на партията не прие оставката и той остана областен координатор за Пловдив-област.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *