Ковачевски обяви Костя Копейкин за „персона нон грата“

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски осъди изявлението от вчера на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов, по-известен като Костя Копейкин, при откриването на Българския културен център в Скопие. Според него в думите му имало териториални претенции към югозападната ни съседка, предава скопският телевизионен канал „Сител“.

„МВнР веднага реагира, министърът на културата също го осъди. И аз искам да го осъдя. Наистина е неуместно човек, който е дошъл на гости в тази страна, да се държи по този начин. Вчера отворихме български културен център, така, както подобава, с идването на министъра на културата, с нашия министър на културата, по същия начин, както казах, че ще отворим и македонски културен център в Благоевград, както имаме отворен и в София“, заяви Ковачевски.

Той добави, че подобни политици не са желани в РСМ.

„Политици като него вчера, има още един, който ми правеше клипове, мога свободно да кажа, че не са никак желани у нас, защото освен че всяват безредици, освен че всяват нетърпимост между гражданите на двете страни само заради своя политически интерес, тъй като те нямат друг политически дневен ред, освен да получат някои дребни политически точки, като провокират чувствата на нашите граждани, такива политици не са никак желани за мен лично у нас и не е нужно да идват изобщо тук“, подчерта премиерът на РСМ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *