Путин: Заплахата от ядрена война нараства

Руският президент Владимир Путин каза, че армията на Русия може да се сражава в Украйна дълго време, но според него няма нужда да се мобилизират още войници на този етап, предаде Ройтерс.

Не сме луди, наясно сме какво представляват ядрените оръжия. Заплахата от ядрена война нараства, заяви руският президент Владимир Путин.

„Подобна заплаха нараства“, каза руският президент на среща с членовете на Съвета за развитие на гражданското общество и правата на човека.

„Що се отнася до продължителността на специалната военна операция, разбира се, това може да бъде дълъг процес“, заяви Путин на предавано по телевизията заседание на руския Съвет за правата на човека.

По думите му обаче засега „няма смисъл“ от допълнителна мобилизация, след като през септември и октомври бяха мобилизирани 300 000 души.

Путин обеща да използва всички военни средства за защита на руската територия и интереси, но заяви, че Москва ще използва ядрено оръжие само в отговор на вражески удар.

„Когато ни ударят, ние отвръщаме на удара“, каза Путин и подчерта, че стратегията на страната му се основава на политиката на „така наречения ответен удар“.

Русия е наясно с опасностите, които крият ядрените оръжия, посочи руският президент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *