Романтичната и неподозирана страна на краля на футбола Лионел Меси

Светът днес е футбол, а героят е Лионел Меси! Аржентина стана новият световен шампион и футболистът с гордост прие купата. Всички погледи са насочени към Меси, но зад седемкратния носител на „Златната топка“ стои една жена, която той обича повече от всичко – неговата голяма любов и майка на децата му – Антонела Рокуцо.

Повечето връзки между знаменитости не издържат изпитанието на времето. Обикновено славата, медийното внимание, парите и много други фактори водят до краткотрайни връзки, понякога завършващи със скандали, съд и много негативни емоции.

Има обаче и знаменитости, които успяват да създадат здрави и прекрасни семейства. Те са наистина вдъхновяващ пример за това как изглежда чистата и безкрайна любов. Пример за това са легендата Лионел Меси и неговата съпруга Антонела Рокуцо.

Когато Меси бил малко момче, мечтата му била да стане футболист. Но неговата по-съкровена мечта не се обсъжда толкова много.

Най-добрият приятел на Меси, още като дете, запознава другаря си с братовчедка си Антоанела, която е с година по-малка от шампиона.

Когато децата се срещнали за първи път, Меси играел игри в дома на Скалия. Рокуцо също била там. Тя отишла при тях и ги попитала дали имат нужда от нещо. Младият Меси просто бил твърде срамежлив, за да каже нещо. Красавицата веднага се влюбва в Меси, въпреки че той дълго време крие трепетите си към нея в тайна. Едва по-късно ще признае, че е споделил на Лукас, че един ден Антонела Рокуцо ще стане негова жена.

По това време той бил на 7 години, а Рокуцо на 6. От този ден момчето не можело да откъсне поглед от Антонела нито за секунда. Двамата бързо се сприятелили, но още по това време Меси знаел, че иска да бъде с нея завинаги.

Един ден той седнал на масата в стаята си, извадил лист хартия и химикал и започнал да пише писмо.

Писмото е адресирано до Антонела и съдържа само едно изречение: “Един ден ще се сгодим”. Това е началото на една любовна история, която си заслужава да бъде превърната в романтичен филм.

С времето пътищата им се разделят. Двамата се опитвали да поддържат връзка, но комуникацията им изобщо не била гладка. Скоро те се отдалечили още повече. Детето-чудо е едва на 13 години, когато е забелязан от „Барселона“ и заминава за Испания, за да се превърне един ден в най-голямата футболна звезда на своето време. През периода 2006 – 2009 г. Меси изживява първите си върхови моменти в своята кариера. Той не само става голмайстор в Испания, но и печели първата си „Златна топка“.

Любовта им сякаш живеела само в съзнанието им като красив спомен от миналото, но внезапна трагедия ги събира отново. През 2005 г. близък приятел на Рокуцо загива при пътнотранспортно произшествие. По това времет тя е само на 17 години и е направо съсипана. Не посещава училище няколко дни и изпада в дълбока депресия. Меси научава тъжната новина и веднага се втурва към Аржентина, за да бъде до Рокуцо. Тогава връзката им получава втори шанс. Меси и Рокуцо възраждат дълбоките си и чисти чувства един към друг, но известно време не разкриват връзката си.

Именно в този момент Лионел ще ѝ признае силните си чувства към нея и двамата ще започнат връзка, от която на бял свят ще се появяват три прекрасни момченцаТиаго, Матео и Чиро.

През 2008 г. Меси публично обявява връзката си с Антонела, когато по време на интервю разкрива, че има жена до себе си и тя е в Аржентина: „С нея се чувствам спокоен и щастлив“, казва той за любимата си.

През 2012 г., докато ликува след един от головете си срещу Еквадор, Меси поставя топката под фланелката си и така съобщава на целия свят, че с Антонела ще стават родители. През ноември същата година на бял свят се появява първородният им син – Тиаго. На 11 септември 2015 г. се ражда и вторият им син – Матео, а една година след сватбата им, която е през 2017 г., двамата изненадаха феновете си с новината за третия им син – Чиро. „Надявам се един ден да имаме момиче“, заявява щастливият татко.

Двамата се вричат във вечна вярност преди четири години в родния им град Росарио, а сватбата им бе обявена за „сватбата на века“. Булката бе пременена в рокля на Роса Клара – марката, която от години създава тоалети за звезди като Ева Лонгория и кралица Летисия. За красивото събитие Меси бе заложил на костюм на „Армани“.

Сред знаменитите гости, които присъстваха на събитието, бяха Неймар, Луис Суарес, Жерард Пике, Карлес Пуйол, Шави Ернандес, Агуеро, Гонсало Игуаин и др. „Той е всичко за мен. Познаваме се отдавна, той ме познава отлично. Знае как да ме накара да се почувствам по-добре, дори в най-лошите моменти. Той е човек, който няма лоши дни, винаги е в добро настроение“, разказва за Лионел любимата му Антонела.

Любовната история на Меси и Рокуцо звучи като красива приказка. Те са били заедно и влюбени през по-голямата част от живота си, а болката и трагедията са ги направили по-силни и по-близки.

Днес двамата са по-щастливи от всякога – въпреки милионите, които притежават, най-ценното и незаменимо нещо на този свят за тях са децата им. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *