Партията на Стефан Янев даде заявка да участва в кабинет на ПП

Съществува шанс за съставяне на ново правителство и този шанс не е никак малък, заяви за News.bg народният представител от „Български възход“ Александър Николов.

Всички партии без една давали заявки да се намери формула за излъчване на работещо мнозинство. Първият месец след Нова година ще покаже доколко отделните партии и парламентарни групи и лидери действително отстояват подобна заявка, доколко са готови да я прекроят в действия или това е говорене, което цели да смекчи евентуалното понасяне на отговорност, ако този парламент не съумее да излъчи работещ кабинет, подчерта той.

И при втория мандат от БВ са споделили своето виждане, че във възможната конституционна процедура трябва да се намери възможност за съставяне на правителство.

Вече сме провели няколко срещи с мандатоносителя, изчистваме принципите, приоритетите, законодателните инициативи, поясни Николов. Предстоят още няколко срещи, в които ще дадем коментари по техните предложения, ще направим нашите спрямо ангажиментите ни в кампанията и програмата на БВ, изтъкна той.

Формацията на Стефан Янев се надява на общо съгласие да се създаде програмна декларация, с която разговорите между БВ и ПП да продължат. Тогава ще се формализират разговорите и на структурата, състава и персоналния състав на правителството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *