ГЕРБ унизява ДБ – дава непотърсена подкрепа за третия мандат, за да легитимира Борисов

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков обяви, че „Демократична България” (ДБ) „има най-голям шанс да предложи реалистична конструкция за управление“, ако президентът Румен Радев й връчи третия мандат.

Най-късно в понеделник, на 16 януари, президентът трябва да определи партията, която да предложи кабинет с третия мандат, след като на 9 януари кандидатът за премиер на „Продължаваме промяната“ (ПП) Николай Денков му върна неизпълнен втория мандат.

„Нашата подкрепа (за ДБ) обаче не зависи само от желанието ни. Трябва да видим какво е предложението на ДБ. Защото този, който е взел мандата, търси подкрепа за себе си“, каза Биков пред Нова телевизия. По думите му целите са ясни, но въпросът е да се подходи към конкретните предложения.

Непотърсената подкрепа на ГЕРБ за третия мандат цели да унизи ДБ, да я свали до нивото на хунтата и така да се легитимира маргиналния тартор Бойко Борисов.

„Трябва да видим конкретиката, тъй като се обсъжда техническо правителство, което е абстрактно“, философства още Биков. Никой не знае къде ще отиде мандата, добави той. „Всички приказки в момента са хипотетични. Казвам кой е най-оптимистичния вариант“, смята бившият враг на Борисов.

По думите му настоящото 48-о Народно събрание „работи нелошо“ и „има устойчиви мнозинства по важните теми“. В четвъртък същото каза и лидерът на партията Бойко Борисов. „Този парламент събира големи мнозинства по различни теми“, написа Борисов в профила си във Фейсбук. Той дава за пример решенията за компенсациите за електроенергия за бизнеса, както и за удължаване на бюджета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *