История като от филм на ужасите: Вратар от НХЛ купи змии за 1,2 млн. долара и фалира

Вратар от НХЛ обяви банкрут заради задължения от над 50 млн. долара. Фатална за Робин Ленер се оказва покупката на екзотични змии за 1,2 млн. долара, а невероятната история включва и убийство.

Хокеистът на „Лас Вегас Голдън Найтс“ и съпругата му Доня подават молба за обявяване в несъстоятелност на 30 декември миналата година. Финансовите проблеми на 31-годишния шведски вратар произтичат от покупката му за 1,2 милиона долара на колекция от екзотични змии през 2017 г. от мъж на име Бен Реник. Само няколко месеца след сделката обаче, Реник – световноизвестен търговец на влечуги – е убит от жена си и бившия й приятел.

Ленер направил първоначална вноска от 200 000 долара, но след смъртта на търговеца е стопирал всички следващи плащания. Вратарят, носил екипите още на „Ню Йорк“, „Бъфало“ и „Чикаго“, притежава компанията RL Exotics LLC и управлява ферма за екзотични влечуги в Мисури с трима служители.

Самият Ленер оценява стойността на активите си между 1 и 10 млн. долара, докато основната му заплата в НХЛ този сезон възлиза на 6,5 млн. долара.

Роденият в Гьотеборг вратар Робин има проблеми извън леда през цялата си кариерата. В миналото се е възстановявал в клиника за наркомани и не крие зависимостта си към алкохола. През 2018 г. е сменен по време на мач заради паническа атака и е диагностициран с биполярно разстройство, хиперактивност и посттравтамичен стрес.

Паническата атака настъпила в разгара на дело, заведено срещу него, след като спрял да плаща за змиите, които бил купил предходната година.

Срещу Ленер е заведено дело заради задълженията му за змиите. Той отговаря, че е поел разходи за милиони долари, докато се грижи за собствеността на Реник. Посочва още, че змиите са започнали да се размножават по неконтролируем начин и заради това колекцията се е обезценила напълно.

През 2018 г. продавачът е убит от съпругата си Линли, която впоследствие е осъдена на 16 години затвор. Миналата седмица тя се отказа от обжалване. Неин съучастник е бившият й приятел Майкъл Хъмфри, а престъплението е извършено в развъдника. Разследването продължи повече от две години и приключи благодарение на друго бивше гадже на убийцата, пред когото тя признала всичко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *