Европа изплющя шамар на Бойко – никога повече на власт и аут от политиката!

Прословутата статия на „Ди Велт“ за лидерската роля на България в първите дни на войната срещу Украйна никак не е случайна, а носи ясен сигнал – Западът не иска никога повече ГЕРБ и ДПС в управлението на най-бедната страна в ЕС. Това коментира пред „Галерия“ български евродепутат.

Сигналът е бил разбран отлично от Бойко Борисов и Ахмед Доган, като първият го е приел особено болезнено. Лидерът на ГЕРБ се скъса да прави мили физиономии към „началниците“ в ЕС, но уви, дори съпартийците му от ЕНП няма какво да направят вече, за да помогнат на своя другар.

Борисов не искал да повярва и дори се е допитал до тях дали немското издание не е излъгало за намесите на Кирил Петков и Асен Василев в първите 48 часа от войната, довели до ключов отпор на руската агресия и помощ за Украйна.

На двете въпросни срещи са присъствали куп хора от ЕНП, които просто потвърдили, че написаното е самата истина и вдигнали безпомощно рамене.

ДПС и ГЕРБ опитаха да направят кампания, че написаното в „Ди Велт“ и препечатано във всички сериозни световни медии е поръчка. Странно, но в хора започнаха да пригласят Корнелия Нинова и хора от президентството.

Това обаче само буди смях, защото и те са наясно, че няма как да бъде манипулирано какво е казал Асен Василев в присъствието на десетки финансови министри. Последните първи ще опровергаят, ако има нещо изопачено.

Самата Нинова пък е наясно отлично с износа на оръжия и дизел за Украйна, защото като вицепремиер всичко минаваше с нейния подпис. И едва ли си е мислила, че изведнъж Полша се е разбързала да изкупува цялото българско оръжие.

„Българските колеги отлично знаят мнението на западния свят. Доверието към Бойко Борисов е свалено завинаги и ЕС не иска и да чуе за негово участие във властта“, сподели източникът ни от Брюксел, „Колкото и да се прави на разсеян, лидерът на ГЕРБ ще трябва приеме истината и да обяви оттегляне, ако иска да спаси поне партията си“.

Очевидно Западът не може да прости на Борисов изграждането на „Турски поток“, който си е чисто руски и на практика развърза ръцете на Путин да започне войната в Украйна.

Трасето беше построено с куп корупционни схеми и контролирано от представители на тайните служби на Кремъл и то в максимално кратък срок, за сметка на интерконектора с Гърция. За капак – платено от данъците на българите с 3 милиарда лева, без да е ясно в кой век ще има възвращаемост, ако изобщо някога има.

Сигналите от Европа и САЩ явно бяха координирани, защото след статията в „Ди Велт“ дойде и изявлението на американския посланик Херо Мустафа. Тя директно обяви, че по време на мандата си в София е видяла безнаказана корупция и продънена съдебна система. Все схеми на ГЕРБ и ДПС, за които българският избирател отдавна знае, но прокуратурата мълчи.

Борисов и Доган обаче ще се опитат до последно да шикалкавят през западните партньори. И да си отмъщават на Кирил Петков и Асен Василев. Доста явно и поръчково беше и махането на охраната от НСО на бившия премиер Петков. Камерите от дома на Петков на улица „Шишман“ бяха демонтирани във вечерта, в която той беше първа новина по централните руски медии.

В Москва обявиха българина за враг №1 заради идеята му в първите часове на войната да бъдат замразени руските активи, а руските банки изключени от СУИФТ системата за разплащане.

НСО побърза да обяви, че няма непосредствена опасност за живота на Кирил Петков, което е смешно на фона на решенията на службите да пазят по две години други бивши премиери, както все още се пази Борисов, например.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *