Ало, Радев, ти вече не се криеш! Симбиозата ти със задкулисието е потресаваща…

Симбиозата на служебния кабинет на Румен Радев с мафията е умопомрачаваща. Президентът Радев затвърди тенденцията, че вече е загубил усещането си за това кое е правилно и кое не е, както и че очевидно не защитава интересите на България и българския народ.

Считаният за нов лидер на бъдещата президентска партия го доказа.

Атанас Пеканов официализира и осветли напълно връзката между служебния кабинет и мафията.

Вицепремиерът в кабинета на Гълъб Донев се снима рамо до рамо с човека на Орлин Алексиев в ИТН – бивш зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството и настоящ член на надзорния съвет на ББР Деляна Пешева, която взриви ИТН с протекцията над всички гербери във ВИК и Областните пътни управления в страната.

Поведението на Радев, а и нещата, които говори напоследък, ясно показват тежки зависимости. Припомняме, че той не каза една добра дума за „Има такъв народ“, когато поне имаше малцина чисти и работещи хора, а сега, когато партията е дискредитирана и се осветли като прокси на ДПС, не спира да я хвали.

Радев рязко смени курса и застана на страната на задкулисието. С действията си той показва, че не е държавен глава, а кукла на конци, която опитва да се хареса на мафията, влизайки в колаборация с нея, с риск да предизвика гнева на народа си, но спокоен, че това е вторият му мандат, благодарение на хората, които му се довериха, че иска да се бори с мафията.

Припомняме, че по време на протестите преди две години той яхна като спасител вълната и се радваше на огромен рейтинг, но когато дойде време за решения и действия, а не само за приказки, Румен Радев показа, че е само малка фигура в голямата игра.

Хората може би са забравили или простили, зависимостта на Радев от Русия, която се усещаше още когато беше освободен шефът на „Булгаргаз“, с негодуванието си срещу ПП и правителството, заради отстраняването на Николай Павлов. В момента обаче е сигурно, че Румен Радев вече не е в любимата си позиция – да се харесва от всички, трябва да вземе страна и той го направи днес – застана срещу народа си.

Румен Радев практически ескалира политическото напрежение в страната и превръща изкуствено създадената политическа криза в институционална. Ако президентът продължава да се държи по този начин, следващият огромен граждански протест ще е срещу него пред институцията, която той оглавява, се заканват възмутените от държавния глава български граждани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *