,,Магнитски“ не ги лови: Дъщерята на Румен Овчаров е съветник в МВнР на Румен Радев

Поредният US списък „Магнитски“ на корумпираните български политици разтърси България. Вече знаем и кои влизат в позорния списък – Владислав Горанов от ГЕРБ, Румен Овчаров от БСП, русофилът Николай Малинов, както и бившите шефове на АЕЦ „Козлодуй“ Александър Николов и Иван Генов.

На цяла България отдавна са ясни в детайли криминалните врътки на гербаджията Владислав Горанов, нанесъл щети за над 600 милиона лева на България, за което се очаква да получи прокурорско обвинение и да падне жертва на престъпното управление на ГЕРБ.

За бившия енергиен министър Румен Овчаров, обаче, сякаш санкциите не важат. Познатият и като Дългия инкасатор бесепар е обвинен, че прибрал 5 милиона евро подкуп в офшорни сметки и е участвал многократно в корупционни договори, докато ръководил Министерството на енергетиката.

Сега се оказва, че напук на всякакви санкции неговата дъщеря – Теодора Овчарова – Драганова, също се отърква усилено около властта с високи постове покрай членството си в БСП.

Дъщерята на Овчаров е съветник в Министерството на външните работи още от времето на несъстоятелната Теодора Генчовска, прочула се във ведомството с чутовната си некомпетентност.

По каква линия е пратена Теодора е повече от ясно. Дългия инкасатор е кеширал където трябва. Съветникът на Румен Радев Николай Копринков знае най-добре.

След „Магнитски 2“, обаче, изниква основополагащият въпрос как тази световноизвестна експертка ще върши своята работа, след като татко й е в забранителните списъци на нашите евроатлантическите партньори заради връзки с Русия и проследени рушвети?

И още нещо важно – нали по прословутия закон го отнасят и децата. Та как ще работи дипломатката, когато е в списъка „Магнитски“?

Теодора Овчарова-Драганова е завършила Първа немска гимназия в София. Бакалавър по Политология от университета в аутхемптън и магистър от UNIVERSITY COLLEGE LONDON.

Между другото работи и като съветник в офиса на евродепутата от БСП Петър Витанов. Работила е в Международния отдел на НС на БСП, по кампаниите на вицепрезидента Илияна Йотова. Член на НС на БСП и ГС на БСП София. Владее английски и немски език.

На последните избори щерката на Дългия инкасатор бе кандидат за депутат от Столетницата в 23 МИР София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *