Освиркаха Радев на церемонията по издигане на националния флаг: „Радев, вън!“

Президентът Румен Радев и вицепрезидент Илияна Йотова отдадоха почит на загиналите за свободата на България и се включиха в церемонията по издигане на националния флаг по случай 145 години от освобождението на България. Двамата се преклониха пред паметника на Незнайния войн в столицата. По време на церемонията по издигане на националния флаг пред паметника на Незнайния войн, президентът Румен Радев бе освиркан от недоволни граждани.  Докато държавният глава приемаше почетния караул, от събралите се да гледат церемонията, се чуваха възгласи „Радев, вън!“.  Одобрението към президента, който беше вдигнал юмрук срещу мафията и поведе хората в протестите срещу управлението на Борисов, продължава неизменно да спада. От юли 2022 г. насам българските граждани имат предимно отрицателно отношение към дейността на президентската институция, показват социологическите проучвания.

На церемонията присъстваха още здравният министър Асен Меджидиев, министърът на отбраната Димитър Стоянов, Георги Свиленски от БСП, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и заместник-председателят на Движението Йордан Цонев, председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и кметът на София Йорданка Фандъкова, Ива Митева от коалиция „Заедно“, царят Симеон Сакскобургготски, Георги Самандов от „Български възход“, посланици.

Въпреки дъжда, стотици столичани се наредиха край храма „Св. Александър Невски“.

Десетки хора се бяха събрали, за да гледат церемонията по издигането на националния флаг в столицата. Събитието се проведе под звуците на химна на България и военни маршове, изпълнени от гвардейския духов оркестър. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *