НАП попари „сините“: Каза истината за закъсалия Левски

Кризата в Левски става все по-дълбока. Националната агенция по приходите не е сключвала ново споразумение за разсрочване на дълговете на „сините“.

Наскоро от „Герена“ обявиха, че 1/3 от приходите им директно ще отиват в държавната хазна за погасяване на дълговете, които са в размер на около 11.5 милиона лева.

Пред „Капитал“ от НАП разкриха истината и съобщиха: „Издаденото през 2019 г. разрешение за разсрочване на публичните задължения на клуба не е в сила, тъй като не са изпълнени условията по същото, а именно – формирани са нови задължения и не са весени изцяло дължимите вноски съгласно утвърдения погасителен план.

Към момента ПФК Левски АД няма действащо разрешение за разсрочване/отсрочване на публичните му задължения, издадено по реда на глава 22 от ДОПК.

Сметките на ПФК Левски АД са запорирани от НАП, като постъпващите суми се разпределят за погасяване на задължението му. Проведени са няколко срещи с ръководството на клуба, на които са обсъдени възможностите на дружеството да заплати дълга си.

В случай, че ПФК Левски депозира искане за издаване на разрешение за неотложни плащания, ще се разгледа възможността за издаването му с оглед част от наличните и постъпващи парични средства по запорираните му банкови сметки да се оставят на негово временно разпореждане за неотложни плащания във връзка с дейността му, включително и за погасяване в срок на нововъзникващите задължения към НАП“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *