Разкритията Дубай: 10 апартамента на Велико Желев оценени на над 4,1 милиона долара

Строителният „велик и жилав“ бос Велико Желев, който беше арестуван по обвинение за принуда с бой и освободен от прокуратурата срещу гаранция от 20 000 лева, отказа да коментира какво притежава в Дубай. Пред пул от журналисти, заведени на недостроен мост на магистрала „Хемус”, собственикът на „Хидрострой” отговори така на въпрос за дубайските си владения: „За момента нямам хотел в Дубай”. Но още през май 2022 г. имотите на Велико Желев в бляскавото емирство бяха разкрити от международното разследване #DubaiUncovered.

Според данните от 2020 г. в разследването „Разкритията Дубай“, Велико Желев е закупил десет апартамента в Дубай. Най-големият апартамент с площ 268.09 кв.м. е на Serenia Residences, на изкуствения остров под формата на палма Palm Jumeirah и оценен на 1 080 451 долара. Още девет апартамента, са с площ между 131 кв.м. и 47 кв.м. и са в Liv Residence, в скъпия квартал Dubai Marina. Общата стойност на недвижимите имоти на Желев е над 4,1 милиона долара. Общата площ на 10-те апартамента е 1 034.62 кв.м.

Според паспортните данни 10-те апартамента са придобити от Велико Желев преди есента на 2019 г. Няма информация дали към днешна дата инвестициите на Желев в недвижими имоти в Обединените арабски емирства (ОАЕ) са се увеличили. Разбрахме от думите му, че „за момента” няма хотел в Дубай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *