Любимата на Владислав Горанов става депутат по „втория начин“

Одиозната калинка на ГЕРБ Десислава Трифонова напъва отново да е депутат по „втория начин“, твърди източник, близък до хунтата, подочул за кроежите преди вота на 2 април.

По думите му пухкавата и напориста гербаджийка, позорно изритана от Българската агенция за инвестиции (БАИ), която управляваше срещу „скромните“ 38 000 лева на месец, без дори да доведе един инвеститор, се гласи да влезе в 49-ото Народно събрание с корпоративен вот.

В момента Десислава Трифонова, спрягана като любимата депутатка на ударения от „Магнитски“ Владислав Горанов, е поставена под №3 в листата на ГЕРБ в 16-МИР в Пловдив, въпреки че на предишните избори 37-годишната брюнетка беше водач на кандидат-депутатската листа.

Смята се, че Бойко Борисов ще влезе като депутат от София, затова Десислава Трифонова ще се придвижи от трето на второ място (след Радомир Чолаков), което може да й гарантира поредно нищо-не правене в новия парламент.

Какво се готви

Според партийната клюка, за да влезе в НС, Десислава ще разчита на преференции от корпоративен вот в големите фирми от обръча на ГЕРБ в региона.

Неслучайно на 26 февруари при регистрирането на листата Десислава Трифонова нарече Пловдив „индустриално лице на България“. „В тази връзка от стратегическо значение е развитието на региона за цялата страна. Освен това Пловдив е единственият град в страната, обявен за Европейска столица на културата“, опита се да покаже интелект любимката на Влади Горанов, подчерта източникът ни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *