Кандидатът на ГЕРБ Георги Георгиев купува гласове, а прокуратурата си трае

Кандидат-депутатът на ГЕРБ Георги Георгиев от Сандански е наел изборни търговци, които да купуват гласове за него, за да се намърда в 49-ия парламент през задния вход, разкри наш достоверен източник от МВР в югозападния град.

Вчера, 17.03.2023 г. в Районния съд в Петрич е разпитан свидетелят Венцислав Михайлов Полизоев от гр. Петрич, който е заявил, че предния ден –  16.03.23 г., се е срещнал с Костадин Стойчев Лютов  – Коце Пудела, който му е предложил, ако намери хора, че ще му даде пари да им платят, за да гласуват на предстоящите избори за кандидат-депутата от Сандански на ГЕРБ Георги Георгиев.

Полизоев написал собственоръчно имена на членове от семейството му и негови съседи – общо 8 души, и дал този списък на Лютов. Като уговорката им била, когато Лютов получи парите, да ги даде на Полизоев заедно с рекламната брошура на кандидата от ГЕРБ, за да не се объркат гласоподавателите.

При извършените процесуално-следствени действия, в жилището на Лютова са намерени и иззети написаният ръкописен текст от Полизоев с имена на неговите близки и съседи, както и брошури на гербопитека от Сандански Георги Георгиев.

И сега голямата изненада – след доклад до наблюдаващия прокурор от ТО Петрич при РП Благоевград, тя отказва образуване на досъдебно производство с мотив, че нямало доказателства за привличане на Лютов към наказателна отговорност за престъпление против политическите права на гражданите…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *