Борисов придобива bTV чрез подставено лице!?

Една от двете най-големи телевизии у нас – bTV, ще има нов собственик до изборите на 2 април, съобщи „Марица“. Според източник на медията в напреднали преговори за телевизията е един от големите ни телекоми А1. В тв средите се говори, че сделката ще бъде обявена всеки момент.

За редакцията на телевизията, която сега е до НДК, вече има подготвен нов офис. Нищо чудно да става въпрос за бившите  студия на ТВ7, намиращи се на изхода за Пловдив. Там вече се премести екипът на каналите „Макс спорт“, които са собственост на А1.

Зад готвената сделка по закупуването на bTV от мобилния оператор А1 прозира нова схема с медийно влияние, разкри ексклузивно наш източник.

Paveto.bg обаче научи, че зад евентуалната сделка стои Бойко Борисов чрез изпълнителния директор на А1 Александър Димитров, познат още като Сашо Дългия. Босът на телекома бил пословично хитър и готов на услуги към всички политици, но най-вече на тартора на шайката Бойко Борисов, категоричен е информатор ни от телекома.

В момента собственик на bTV e чешкият консорциум PPF Group, която има инвестиции в 25 държави в сфери от банковото дело през телекомуникациите до индустрии като производство, недвижими имоти и биотехнологии. Компанията на загиналия при инцидент с хеликоптер в Аляска през март 2021-а милиардер Петер Келнер притежава медийната група на bTV и телокомуникационният оператор Yettel („Йеттел“). Вероятно вдовицата на милиардера Рената е решила да преструктурира бизнеса, твърдят запознати.

Наскоро нейни представители са били в напреднали преговори за купуване на една от по-малките  телевизии и превръщането й в новинарски канал. Това се прави точно преди сделка за продажба, обясниха експерти. Те дадоха пример с Нова телевизия преди да бъде продадена от Кирил Домусчиев на „Юнайтед груп“ – компанията, която придоби преди това и мобилния оператор „Виваком“.

В момента, нюзрумът на bTV е под контрола на бизнес лобито около ДПС и ГЕРБ – през шефът на новините Антон Хекимян, обясниха пред медията ни няколко независими един от друг източници.
Именно затова, през последните няколко месеца ясно се забелязва тенденция на обгрижване на представителите на статуквото от ГЕРБ и ДПС, които гостуват в ефира на медията и осъществяват злонамерена и целенасочена атака срещу представителите на ПП.

За съжаление мафията отново се завръща с пълна сила в България. Въпросът е, ще позволи ли българският народ отново да бъде излъган и поробен?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *