Синът на червения шаман Нидал Алгафари – Николай се изживява като „сив кардинал“ на ГЕРБ

Синът на червения шаман Нидал Алгафари – Николай, който напук на фамилната традиция в лоното на БСП се намърда в ГЕРБ и дори се изживява като „сив кардинал“ на шайката и „предприемач“, гласи сигнал до Paveto.bg.

Така, след десетилетия на таткото в БСП, синът се оказа новото лице в ГЕРБ. „Трагедията е пълна. Не само заради политическата шарлатания на баща Алгафари, който премина от редиците на БСП при герберите! Ако това са новите лица в политиката, да я закриваме тази държава“, пише нашият източник.

За да е пълен шокът Николай Алгафари тръби усилено сред своите приятели, че е новият фактор в редиците на герберите. Нарича себе си  „сивия кардинал“, защото от него зависели много неща в партията, включително и партийните израствания.

Самочувствието не било случайно, най-любимото му било да се хвали на приятели за близките си отношение с най-близкия кръг около „шефа” на шайката Бойко Борисов. Николай се хвали наляво и надясно за тайното им място за срещи, ресторант „Капитан Кук”, където покрай играта на карти новопроизведеният сив кардинал разпределял порциите в партията.

Вместо обаче да буди възхищение сред дружките си, неговите приятели му се подиграват зад гърба, чудейки се на пируетите и смешното самочувствие. Горкият гербер, не можел и две изречения накръст да върже, но вече се имал за политик от висшата лига. Вече бил един от основните говорители в партията и щял да пенсионира старите кадри, от които така или иначе нищо не става, уточнява източникът ни.

Таткото на новоизлюпения гербопитек – Нидал Алгафари, който го играе режисьор и „политически пиар“ и при всяка своя изява в медиите се хвърля на амразурата да брани гербопитеците, мина през де що има червени партии, преди да пристане на Бойко и да почне да хули социалистите.

През март 2014-а повратливият агент на Шесто управление на „Държавна сигурност“ с псевдоним Наско за пореден път се „върна“ в БСП, след като бе забегнал в АБВ на Гоце Първанов. 

Тогава Алгафари съобщи в профила си във фейсбук, че имал разговор със Станишев и е открил качество у този политик, което липсвало при много други. „Приятели, преди дни имах разговор с председателя на БСП и ПЕС Сергей Станишев. Резултатът от срещата е, че открих качество у този политик, което липсва при много други. Той намери сили да преглътне личната обида от нападките ми в името на партията.

Познавам много политици, но Сергей и Николай Добрев са единствените, за които БСП е повече от личното аз. Не поиска извинение или посипване с пепел напротив, поиска опита и знанията ми, за да се представи БСП по-добре на изборите! Приех! Ще направя каквото мога и е по силите ми, за да се представи БСП достойно и да победи!“, написа Алгафари.

Сега синът на същия този червен политолог е първа писта в ГЕРБ, точно както всички останали „стожери“ на шайката, които ревностно крият партийните си книжки в БКП, а баща му брани ревностно партията на синчето си във всяко свое участие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *