Бивш кадър на ДПС влиза в групата на ПП-ДБ

Бившият депутат от Движението за права и свободи (ДПС) Бюнямин Хасан влезе в 49-ия парламент, но вече като представител на друга формация – „Продължаваме промяната – Демократична България“. Той стана народен представител, замествайки акад. Николай Денков – новия ротационен премиер. Хасан беше втори в шуменската листа на ПП-ДБ, но коалицията спечели само едно депутатско място от този избирателен район.

Хасан е бил председател на общинската организация на ДПС в региона, кандидат за кмет и зам.-областен управител, но напусна през 2017 г. През последните години се занимава с местно самоуправление и е секретар на Община Хитрино.

Трима нови депутати влизат и на мястото на избраните за министри Асен Василев, Атанас Славов и Андрей Цеков. Те са от Хасково – Веселин Недев, от Стара Загора – Радослав Василев; и двамата бивши депутати в предишното Народно събрание; и от 24 избирателен район-София – Росица Пандова. Преди 10 години тя е била кандидат-депутат от листата на „Ред, законност, справедливост“, партията на Яне Янев.

Всички нови депутати са представители на „Продължаваме промяната“.

Настоятелството на фондация „За нашите деца“, с пълно мнозинство, е избрало Мариана Тасева за изпълнителен директор на организацията, след като досегашният председател Иванка Шалапатова пое поста министър на труда и социалната политика. След 26-годишна дейност за фондацията, д-р Шалапатова допринесе за промяната в живота на над 22 000 деца и семейства в България, подчертават от „За нашите деца“.

Четиримата лидери в коалиция ПП-ДБ ще поемат ръководството на парламентарната група. Това съобщи пред БНР съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *