Срам и позор: Прокуратурата иска имунитета на депутат от ГЕРБ заради блудство

Софийската градска прокуратура (СГП) е предложила главният прокурор Иван Гешев да поиска от парламента да бъде свален имунитетът на народния представител Даниел Александров от ГЕРБ-СДС, за да може да му бъде повдигнато обвинение за блудство по чл. 150, ал. 1 от НК.

„Наблюдаващият прокурор в Софийската градска прокуратура е счел, че в хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 07.05.2023 г., в село Бистрица, Д.А. чрез употреба на сила извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст“, се казва в съобщението на прокуратурата. Досъдебното производството е образувано на 31 май.

Преди да стане депутат 30-годишният Даниел Александров бе национал по класическа борба и носител на множество титли. Той бе кандидат за народен депутат от Дупница, но влезе в парламента от 23 МИР-София, след като професорът от „Пирогов“ д-р Асен Балтов се отказа да става депутат.

Малко по-късно, в изключително кратко изявление пред централата на ГЕРБ, самият Александров каза, че нищо от написаното по негов адрес не е вярно. „В дъното на всичко стои моят развод, който е от месец и половина – два“, каза той.

За това престъпление Наказателният кодекс предвижда от две до осем години затвор.

Това е поредно предложение за сваляне на имунитет на депутат от този парламент. В последните дни главният прокурор поиска имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, както и на Ангел Георгиев и Веселин Вешев от „Възраждане“.

Софийската градска прокуратура освен това предложи Гешев да поиска и имунитета на Делян Добрев (ГЕРБ), което Гешев засега отказа. Предложение има и за Димитър Аврамов от ДПС. Висящо е и предложението на Софийската районна прокуратура да бъде поискан имунитетът на съпредседателя на ПП Кирил Петков. Софийската районна прокуратура обаче се ослушва за имунитета на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов, срещу когото има висящ процес в съдебна фаза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *