Гешев поиска имунитета на Даниел Александров от ГЕРБ по обвиние в блудство

Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 49-ото Народно събрание искане за снемане на имунитета на народния представител Даниел Александров по предложение на Софийската градска прокуратура (СГП). Това обяви официално държавното обвинение. 

Искането е във връзка с досъдебно производство, образувано на 31.05.2023г. В предложението се сочи, че към момента са налице доказателства за привличане на Александров в качеството на обвиняем за блудство с лице, навършило 14 г. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда от две до осем години затвор.

На 12.04.2023 г. той е положил клетва като депутат и в това качество се явява лице с имунитет. Съгласно конституцията за възбуждане на наказателно преследване срещу народен представител е необходимо разрешение на Народното събрание или писменото съгласие на Александров, обяснява Гешев.

Самият Александров твърди, че в историята няма нищо вярно и че тя е свързана с развода му. „В дъното на всичко стои моят развод, който е от месец и половина – два“, каза той още преди дни в кратко изявление, но не каза дали ще си даде имунитета сам.

Даниел Александров  е състезател по класическа борба, роден през 1991 г. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *