От президентството с остри критики към кабинета „Денков“

Президентството явно няма да даде 100 дни толеранс на новия кабинет, защото започна с критиките към работата му.

”Правителството не се справя с проблемите, които в момента се случват заради атмосферните условия. Това си личи от реакциите на хората, които се чувстват изоставени, и това, че държавата не е на мястото си да им помогне”, обяви вицепрезидентът Илияна Йотова, цитирана от БТА. Тя говори пред журналисти в Разград, където беше гост на третия регионален фестивал „Читалищата – живото наследство на България“

Йотова отказа да коментира избора на Борислав Сарафов за временно изпълняващ длъжността главен прокурор, тъй като той е изцяло в работата на съдебната власт и ВСС е в правото си да реши какво да прави оттук нататък. „Даже за мен беше учудваща тази нова реакция от страна на една от парламентарно представените партии и коалиции, която според мен снощи направи опит да се набърка в независимата съдебна система. Това не ме учудва“, каза Йотова.

На въпрос за изслушването на бившия главен прокурор Иван Гешев на заседанието на Групата на Европейския парламент за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права в Страсбург във вторник тази седмица, Илияна Йотова заяви, че не е учудена от това, което се е случило. „Като човек, който добре познава начина, по който работят Европейската комисия, комисията в Европейския парламент, не очаквах чудеса. Стара максима е, моя лична и мою верую, че нашите национални проблеми не бива да бъдат изнасяни в друга територия, при други хора, които най-малкото не познават спецификата в страната и очакваме някой да реши нашите проблеми, вместо самите ние да си ги решим“, отбеляза вицепрезидентът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *