Поредна схема на ПП-ДБ: Кирил Петков назначи шофьора си за зам.-министър в МВР.

Поредната схема на харвардците от „Промяната“ и партньорите им от ДБ, се мъти, този път в МВР! Личният шофьор от НСО на бившия премиер Кирил Петков – Кирил Ценкин, който от охранител ПП-ДБ се издигна направо за зам.-министър, взима големия пай от държавната министерска баница, който политиците навикнаха да си разпределят помежду си като бащиния, разкри ексклузивно пред Paveto.bg униформен източник.

Дали е случайно, че първата работа на пазвантина от Гоце Делчев още с влизане в кабинета си в МВР била да поиска да се занимава с обществените поръчки в Министерството на вътрешните работи – повече от тлъсто парче в нечистоплътни ръце?!

Например – мащабната поръчка „Проектиране, изграждане и управление на система за издаване на български лични документи поколение 2019“ струва 238 млн. лв. без ДДС (286 млн. с данъка).

Бившият вътрешен министър в служебното правителство на Гълъб Донев – Иван Демерджиев, отправи остра критика заради назначаването на бившия охранител от НСО на Кирил Петков (Кирил Ценкин) за зам.-министър на вътрешните работи. Демерджиев публикува фейсбук пост, след като Петков защити кадровото решение в интервю за бТВ.

„За сведение на експремиера Кирил Петков, огромното количество хора, които е управлявал новият заместник-министър на МВР г-н Ценкин в НСО са десет човека. Не може да назначаваме своите шофьори, фризьори, готвачи и градинари на постовете заместник-министри и да твърдим, че действаме принципно, съобразявайки единствено качествата и компетенциите на кандидатите“, написа Демерджиев във фейсбук. 

Реакцията му е по повод изказване на Кирил Петков, че назначеният за зам.-министър в МВР негов бивш личен охранител от НСО е на база качествата му. По думите на Петков Ценкин е управлявал огромен брой хора в НСО, безспорен авторитет е и неговата експертиза в МВР ще бъде безценна.

Според Демерджиев рокадата е „много лош знак към хората в и извън системата“ и „лош подход, който гарантира провал“. Бившият министър окачестви назначението като „проява на безотговорно кадруване“ на най-висше политическо ниво.

Във визитката на новия зам. вътрешен министър четем, че Кирил Ценкин е охранявал и други премиери, освен Кирил Петков, като Бойко Борисов и Пламен Орешарски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *