Сарафов иззе всички документи по делото Барселонагейт и Борисов внезапно реши и си даде имунитета

Отдавна е депозиран отказът ми от имунитет. Тази дъвка да спрат да я дъвчат„.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на въпрос какво се случва с депутатската му защита от разследване. Всъщност „отдавна“ беше преди два дни. По-рано той отказваше да си даде имунитета, а партията обясняваше, че прокуратурата действа репресивно срещу тях. След като Иван Гешев се раздели с поста си, Борисов се съгласи да се откаже от имунитета си.

Разследването „Барселонагейт“, по което бе поискан имунитетът на Бойко Борисов, е било иззето за проверка. Това се разбра от публикация на разследващия сайт Bird.bg. Информацията бе потвърдена от прокуратурата.

Това разследване се води от прокурора от Софийската градска прокуратура Стефан Христов. Преди няколко дни пресцентъра на държавното обвинение съобщи, че по заповед на и.д. главния прокурор Борислав Сарафов започва проверка на всички дела срещу „лица с имунитет“, т.е. депутати. Заради нея делото е било изискано от екип от прокурори при върховната касационна прокуратура.

Отказът от имунитет на Борисов съвпадна с тази проверката на делото „Барселонагейт“, изискана от екип прокурори по заповед на новия и.д. шеф на държавното обвинение Борислав Сарафов.

В основата на разследването е покупката на къща в Барселона, ползвана от бившата манекенка Борислава Йовчева. Смята се, че парите са дадени от близки до Борисов без обаче да има директна връзка със самия него. Бившият премиер многократно е заявявал, че няма къща в Испания. Наскоро той отказа да даде ДНК проба, за да се установи дали детето на Йовчева е от него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *