Делегация на украинското разузнаване на среща с Тодор Тагарев

Делегация, водена от началника на Главно управление „Разузнаване“ на Министерство на отбраната на Украйна генерал-майор Кирило Буданов, пристигна на официална визита в България.

Това съобщиха от Служба „Военно разузнаване“. Украинската делегация проведе срещи с министъра на отбраната Тодор Тагарев и с директора на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев, уточняват от ведомството.

По време на разговорите са били обсъдени регионалната и международната сигурност, както и перспективите за развитие на обстановката и други теми от взаимен интерес, включително сайтът „Миротворец“.

Двете страни дадоха висока оценка на проведените срещи. Допълнително беше подчертана продуктивността на разговорите и изразено задоволство от нивото на двустранното сътрудничество.

Само преди дни Буданов даде интервю за Би Ти Ви, в което обяви, че оценява много високо партньорството с България. „Страната ви ни даде значителен обем от оръжия, но най-главното е, че увеличава количеството производство на нови боеприпаси. Както стана дума по- рано, нуждите са много големи и затова за нас в голяма степен е въпрос на оцеляване. Украйна винаги ще помни и ще бъде благодарна за помощта, която страната ви, ръководството ви, ни оказа“, обяви той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *